Pridať hodnotenie
Rozoslať žiadosti o ohodnotenie
Widgety
- Recepty
- Hlavné jedlá
- Šalát z jarnej špargle s feta syrom, mätovo-špenátovým pestom a opečenou bagetkou


Šalát z jarnej špargle s feta syrom, mätovo-špenátovým pestom a opečenou bagetkou
140 0 2 0 0 0

Recept
Ingrediencie
1 kg zelenej špargle
200 g feta syra
10 ks reďkoviek
300 g lúpaného hrášku
125 g čerstvého špenátu
20 g mäty
10 g petržlenovej vňate
30 g špenátu
2 strúčiky cesnaku
½ ks citróna (citrónová šťava)
20 g nastrúhaného parmezánu
90 ml olivového oleja
20 g pistácií
soľ
korenie
mikrobylinky reďkovky
Príprava
- Špargľu očistíme, oblanšírujeme približne 5 minút a necháme vysušiť. Reďkovky nakrájame na jemné kolieska a špargľu približne na 5cm kúsky.
- Pripravíme si pesto. Pistácie nasekáme a opečieme na suchej panvici dozlatista. Mätu a petržlen vložíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Poriadne premixujeme a podľa potreby dochutíme.
- Vo veľkej miske zmiešame listy šalátu, na jemno nakrájané reďkovky, hrášok a špargľu. Osolíme, premiešame a zalejeme pripraveným pestom. Šalát podávame s feta syrom, opečenou bagetkou, dozdobený mikrobylinkami reďkovky.
Ľahký, zdravý a pritom veľmi chutný šalát si pripravte so syrom a výborným mätovo-špenátovým pestom, ktorý zvýrazní jeho chuť.
Komentáre uživatelov
Zatiaľ neexistujú žiadne užívateľské recenzie pre tento záznam.
{{#ratings}}
{{title}}
{{#ownerCreatedBlock}}
{{/ownerCreatedBlock}}
{{#category}}
{{#editor}}
{{/editor}}
{{#user}}
{{/user}}
{{/ratings}}
-
{{#owner}}
-
{{#url}}
{{#avatarSrc}}
{{/avatarSrc}} {{^avatarSrc}} {{& avatar}} {{/avatarSrc}}{{name}} {{/url}} {{^url}} {{#avatar}} {{& avatar}} {{/avatar}} {{name}} {{/url}} - {{/owner}} {{#created}}
- {{created}} {{/created}}
Kategória: {{category.title}}
{{/category}}
{{#fields}}
{{#showLabel}}
{{/fields}}
{{label}}:
{{/showLabel}}
{{& text}}