Skip to main content
Pridať hodnotenie
Rozoslať žiadosti o ohodnotenie Widgety
salat-z-jarnej-spargle-1-1024x734

Šalát z jarnej špargle s feta syrom, mätovo-špenátovým pestom a opečenou bagetkou

 
0.0 (0)
140 0 2 0 0 0
ekvasnickova aktualizované
salat-z-jarnej-spargle-1-1024x734
Recept


Ingrediencie

1 kg zelenej špargle
200 g feta syra
10 ks reďkoviek
300 g lúpaného hrášku
125 g čerstvého špenátu
20 g mäty
10 g petržlenovej vňate
30 g špenátu
2 strúčiky cesnaku
½ ks citróna (citrónová šťava)
20 g nastrúhaného parmezánu
90 ml olivového oleja
20 g pistácií
soľ
korenie
mikrobylinky reďkovky

Príprava

  1. Špargľu očistíme, oblanšírujeme približne 5 minút a necháme vysušiť. Reďkovky nakrájame na jemné kolieska a špargľu približne na 5cm kúsky.
  2. Pripravíme si pesto. Pistácie nasekáme a opečieme na suchej panvici dozlatista. Mätu a petržlen vložíme do mixéra spolu s ostatnými surovinami. Poriadne premixujeme a podľa potreby dochutíme.
  3. Vo veľkej miske zmiešame listy šalátu, na jemno nakrájané reďkovky, hrášok a špargľu. Osolíme, premiešame a zalejeme pripraveným pestom. Šalát podávame s feta syrom, opečenou bagetkou, dozdobený mikrobylinkami reďkovky.

 Ľahký, zdravý a pritom veľmi chutný šalát si pripravte so syrom a výborným mätovo-špenátovým pestom, ktorý zvýrazní jeho chuť.

Komentáre uživatelov

Zatiaľ neexistujú žiadne užívateľské recenzie pre tento záznam.
Ohodnotenie (vyššia hodnota - lepšie hodnotenie)
Náročnosť na prípravu
Chuť
Komentáre
Média budete môcť pridať po pridaní Vášho hodnotenia
Cron Job Starts